Elektronik i privatlivet

Om det är någon aspekt av mänsklighetens liv där elektroniken spelat stor roll så är det privatlivet. Vi använder idag elektroniska apparater varje dag, och många av oss har inkorporerat dem i vårt dagliga liv. De har blivit så pass inkorporerade att en debatt har startats om barns mobilanvändande, vilket onekligen kan sägas vara en infekterad fråga.

Faktum är att elektronik på en enorm mängder sätt har nästlat sig in i våra liv. Det går dock att hävda, utan att ens behöva överdriva, att elektroniken har gjort betydligt mer nytta än den gjort skada. Den har bidragit till en ökad livskvalite för både unga och gamla. Självklart kan det vara värt att debattera exakt hur mycket av den nya elektroniken man bör involvera i sitt dagliga liv, men faktum är att det finns en möjlighet till tillfredsställelse med den nya elektroniken som inte går att förneka.

Precis som med allt annat gäller det dock att använda sig av en viss balans. Ingenting i livet lämpar sig bra i alldeles för stora doser, och därför bör man med elektronik precis som allt annat överväga i exakt hur stora doser man implementerar det i sitt privatliv.