Så får du elektronikprylarna att hålla längre

Nästan alla människor är medvetna om att man måste ta hand om sina saker för att få de att hålla längre. Det spelar ingen roll om det är kläder, möbler eller elektronikprylar som man talar om. Alla saker och ting kräver ett visst typ av underhåll för att de inte ska gå sönder snabbare än de behöver. Många lägger idag stor vikt på att ta hand om inredningen i hemmet så väl som stylingverktyg eller garderoben, men tyvärr är det många som glömmer bort elektroniken, trots att det är något som man använder sig av varje dag.

Mobiltelefoner, tv-kontroller, laptops och surfplattor är något som idag hör till vardagen. Vi använder mobilerna varje dag och zappar runt på tv-n eller bläddrar bland Netflixs senaste filmer och serier. Även på arbetet använder vi oss av elektronik till vardags. Det finns både arbetstelefoner så väl som datorer som behöver ses över. Visst kan du använda dig av Capcito för att ansöka om ett företagslån och köpa ny elektronik när du behöver, men det bästa för miljön och naturen är att ta hand om de prylar du redan har och här får du läsa hur du ska gå tillväga!

Så underhåller du de vanligaste elektronikprylarna

Hur ska man då gå tillväga för att säkerställa att man gör det yttersta för att få elektroniken att hålla längre?

Tangentbord – Om du bara visste hur mycket smuts och bakterier som samlas i ett tangentbord skulle du rengöra ditt minst en gång i veckan. Tangentbordet är nämligen en av de största bakteriehärdar och det sägs att det innehåller 40 gånger mer smuts än en toalettring. Du rengör ditt tangentbord genom att hålla det upp och ner och skaka ut smulor. Använd sedan en fuktig trasa med lite såpa för att dra över tangenterna.

Mobiltelefonen – Precis som tangentbordet så innehåller din mobiltelefon väldigt mycket smuts. Torka av telefonen med en rengöringswipe som är specifikt framtagen för smartphones eller skärmar, t.ex. tv eller dator. Se till att rengöra både framsida och baksida och glöm inte bort hörlurarna. Här samlas mycket! Du rengör din surfplatta på precis samma sätt.

Skärmar – Skärmar kan du hitta på din tv så väl som på din laptop eller stationära datorskärm. Du rengör genom att först torka skärmen med en torr trasa för att få bort löst damm och smuts. Därefter kan du använda dig av rengöringsservetter som är anpassade för ändamålet, men kom ihåg att bara göra detta om det finns någon smuts eller fläckar som behöver tuffare rengöring.

Obs! När du rengör elektronik är det väldigt viktigt att du är restriktiv med vatten. Om du ska använda en fuktad trasa behöver den vara så ordentligt utkramad att den är näst intill torr.