Ta kontroll över din elförbrukning

Jag har tidigare skrivit om hur viktigt det är att vi tar tillvara på och återvinner gammal elektronik. Det är minst lika viktigt att vara uppmärksam på din elkonsumtion och dra ned på den om du kan. Nu kan du på ett väldigt enkelt sätt få grepp om din elkonsumtion och se var du kan göra förbättringar. Det enkla sättet är en app utvecklad av Greenely.

Heltäckande analyser av din elkonsumtion

Med Greenelys smarta app får du tillgång till en mängd kraftfulla verktyg som gör att du får detaljkoll på din elförbrukning. Appen visar till exempel hur mycket el du förbrukar, timme för timme varje dag. Du får också tillgång till annan data som gör att du kan jämföra din egen elförbrukning med genomsnittet i hushåll som liknar ditt. Kanske lär du till och med känna dig själv lite bättre när du får koll på exakt hur din elkonsumtion ser ut.

Handfasta råd för förbättringar

Appen ger dig dessutom handfasta råd för hur du kan minska din elförbrukning och därmed spara pengar. Enligt många användare blir det till och med roligt att spara el genom att använda Greenelys app. Det blir lite som att du tävlar mot andra användare i vem som kan förbruka minst. I systemet ingår dessutom ett varningssystem som säger till om det är så att din förbrukning av någon anledning är ovanligt hög eller låg. Du kan i och med det snabbt sänka förbrukningen om den skulle gå upp. Om förbrukningen går ner väldigt mycket vet du snabbt om det är på grund av att någonting gått sönder.

En framgångsrik app

Greenelys app har blivit framgångsrik. I dagsläget är drygt 150 000 svenska hushåll anslutna till appen. Det är bra. För trots att vi har talat om miljön i många år så verkar det som att koldioxidutsläppen inte minskar. Ju fler vi är som inte konsumerar mer än vad vi behöver, desto bättre.