Talande elektronik

Tycker du också att knappar och skärmar är jobbiga att handskas med? Då har den talande elektroniken kommit som ett brev på posten. Numer kan du prata med din klocka, dina lampor, din telefon och dina högtalare och be enheterna hjälpa dig eller svara på frågor. Verkar det besynnerligt? Så är det i alla fall och för den unga generationen som växer upp är detta inga konstigheter. För den äldre kan det kännas som rena kalabaliken. Så – låt oss snacka elektronik! Bokstavligen…

[IMAGE=fTmSBteCsO6O.jpg]

Konferenser och samtal om elektronik

[IMAGE=eSuqPfdb8oxk.jpg]

Har du ett elektronikföretag eller behöver du och dina anställda brainstorma om den senaste tekniken eller komma på nya idéer? Då är det bra att vara samlade på ett och samma ställe, i fina lokaler som skänker inspiration åt era glödheta och talande tankar. Du kan hyra lokaler för sådant på helio.se, ett företag som vänder sig till olika branscher för att få framgångsrika och nyöppnade företag och briljanta entreprenörer att komma framåt. Helio talar för sig självt – precis som elektroniken.

[IMAGE=cRqWPFbWohUG.jpg]

Talande elektronik för synskadade

Att kunna prata med sina enheter är inte bara en stor bekvämlighet i dagens stressiga samhälle. Det är också ett förträffligt hjälpmedel för synskadade som inte kan se skärmar och siffror på enheterna. Idag finns det till och med snackande glasögon som synskadade personer kan bära. De innehåller en kamera som filmar allt omkring personen och när det är text framför så spelar kameran in den och en inbyggd röst läser upp vad som står. Dock måste bäraren peka på det för att rösten ska läsa upp det, i annat fall kan det bli en salig rappakalja av ord varje gång man går förbi en annons eller liknande som egentligen inte har någon betydelse.

Andra pratande prylar

Vad sägs om andra onödiga eller väsentliga prylar som talar om för dig var skåpet ska stå, bokstavligt talat eller som ett skämt? Idag kan du till exempel införskaffa en febertermometer som säger vilken kroppstemperatur du har. Det finns datorer som kan prata sedan länge tillbaka. Du kan ställa dig i ett talande kösystem och du kan även tala om för din badrumsvåg vad du är ute efter, din kaffemaskin om vilket kaffe som önskas tills dess att du kommer hem, samt din dammsugare som behöver veta när och var den ska suga upp damm. Alla dessa produkter kan med ett gemensamt namn kallas smarta produkter eller smart elektronik.

Röstkommandon är framtiden

Idag finns det få hemmaprylar som inte kan styras med hjälp av rösten. Huruvida du tycker att det känns nödvändigt eller inte är din personliga åsikt, men bekvämt är det trots allt. Röstkommandon hör till människors vardag – så mycket att vi börjar bli lata till att knappa in saker.