Reparera istället för att köpa nytt

Vi köper alltmer elektroniska prylar. Det kommer ständigt uppdateringar och versioner som ska vara bättre än det man redan har eller så går de man redan har sönder. Detta leder till att man ständigt köper nya prylar. Men istället för att köpa nytt kan man faktiskt reparera det man redan har.

Genom att reparera de elektroniska prylar man redan har kan man spara pengar. En reparation och de teknikdelar som behövs kostar mindre än vad en ny mobil, dator eller surfplatta kan göra. På detta sätt sparar man pengar och återanvänder det gamla man redan har. Känner man ändå att man vill ha en ny mobil eller surfplatta för att den nyare versionen har roligare funktioner kan man då sälja den gamla mobilen eller surfplattan. Då kommer mobilen eller surfplattan både till användning och man kan tjäna pengar på det. Detta är både bra för miljön och plånboken!

Företag som reparerar och säljer vidare

Precis som det fungerar med begagnade bilar kan man även få hjälp med att sälja vidare sin gamla elektronik. Så länge de fungerar som de ska och inte är för gamla kan de säljas vidare.

Företagen köper din gamla pryl och reparerar den om det skulle behövas och säljer sedan prylen vidare. På detta sätt slipper man göra det själv och många gånger kan man även bara skicka in prylarna utan att behöva ta sig någonstans.

Det går snabbt och är bekvämt och enkelt. Ser man däremot till att reparera sin pryl innan man skickar in den kan man självklart få en större slant för den!